Κουτρούκης Θεόδωρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966.

Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διπλωματούχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διδάκτωρ Οικονομικής της Εργασίας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με θέμα διατριβής: «Εργασιακές σχέσεις στις πολυεθνικές επιχειρήσεις: η εμπειρία των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εργασίας». Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμι0 (2006), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2007) και υπότροφός του Ιδρύματος Προποντίς για έρευνα νέων μελών ΔΕΠ (2009-2010).

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, Οικονομικό Αθηνών, Ιωαννίνων, Μακεδονίας, τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Καβάλας, την ΑΣΠΑΙΤΕ και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής της Οικονομικής των Ανθρώπινων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2008 - ) και ως αξιολογητής προγραμμάτων. Διετέλεσε μέλος του Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (2009-2010) και επίτιμο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΜΚΟ G-700.

Συνεργάσθηκε με επιχειρήσεις, οργανισμούς και συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, τον κοινωνικό διάλογο και τη συνδικαλιστική επιμόρφωση. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά δίκτυα ερευνητών, εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και σε πολλά συνέδρια για την αγορά εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, την επαγγελματική εκπαίδευση, το συνδικαλισμό και τις διαπραγματεύσεις. 

Μέλος επιστημονικών ενώσεων όπως η International Labour and Employment Relations Association, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικονομολόγων της Εργασίας, της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία κ.α. 

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 11 βιβλία και πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά αναφορικά με θέματα αγοράς εργασίας, ανθρώπινων πόρων, εργασιακών σχέσεων και διαπραγματεύσεων.

Go to top