Μακρυγιάννη Αφροδίτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ.Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην περιφερειακή ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην αγροτική οικονομία από το Institut Agronomique Mediterraneene (Montpellier, France). Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με θέμα διατριβής: «Ανθρώπινοι πόροι και αποκέντρωση: φαινόμενα τριτογενοποίησης στην ελληνική οικονομία».

Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. 

Επιστημονική συνεργάτης από το 2003 και από το 2010 Επιστημονική Σύμβουλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ). Έχει εργαστεί ως συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ Α.Ε.) αποσπασμένη στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού ΕΚΤ στο Υπουργείο Εργασίας, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου και σύμβουλος ανάπτυξης στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Θριασίου Πεδίου. 

Είναι εισηγήτρια από το 1992 του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. 
Έχει διατελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση του Υπουργείου Εργασίας. 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει σημαντικές ανακοινώσεις σε συνέδρια. 
Επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε βιβλία σε θέματα απασχόλησης και αγοράς εργασίας. 

Go to top