Δραστηριότητες Οργανισμού

Printer-friendly version

Επίσκεψη Μεταπτυχιακών Φοιτητών Εργατικού δικαίου στον ΟΜΕΔ

Τον ΟΜΕΔ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2025), την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος τους "Προβλήματα ισορροπίας και οριοθέτησης συλλογικής αυτονομίας και κρατικού παρεμβατισμού".

Undefined
Tags: 

Διεθνές Συνέδριο ΟΜΕΔ (σύνδεσμος link youtube)

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΜΕΔ, σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή Αθηνών και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο Συνέδριο, ως εισηγητές συμμετείχαν εκπρόσωποι των αντιστοίχων του ΟΜΕΔ οργανισμών και φορέων επίλυσης εργατικών διαφορών από δώδεκα (12) χώρες της Ευρώπης, ενώ επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι εργαζομένων, εργοδοτών, επιστήμονες, δικηγόροι και φοιτητές, δια ζώσης και εξ αποστάσεως, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Undefined
Tags: 

Συνάντηση του προέδρου του ΟΜΕΔ με τη συνομοσπονδία σουηδικών επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του ΟΜΕΔ, Ομ. καθηγητής Κώστας Παπαδημητρίου είχε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του ελληνοσουηδικού επιμελητηρίου,  την Τρίτη 16η Απριλίου 2024 συνάντηση  με 35μελή αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας σουηδικών επιχειρήσεων, η οποία εκπροσωπεί 60.000 επιχειρήσεις.

Undefined
Tags: 

Δελτίο Τύπου Ολοκλήρωσης του Σεμιναρίου του Ο.ΜΕ.Δ. στον Βόλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περιφερειακό σεμινάριο του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας στο Βόλο με θέμα την «Επίλυση εργασιακών διαφορών στον Ο.ΜΕ.Δ.» την Κυριακή 21 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων, και θεσμικών φορέων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Undefined

Άρθρο ΕΦΣΥΝ για Διεθνές Συνέδριο ΟΜΕΔ: Ανάγκη διαλόγου για εργατικές διαφορές

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε ο ΟΜΕΔ στις 5 Απριλίου 2024:

Τίτλος άρθρου: Ανάγκη διαλόγου για εργατικές διαφορές: Πρωτοβουλία για δημιουργία δικτύου των οργανισμών μεσολάβησης και διαιτησίας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύνδεσμος: ΕΦΣΥΝ

Undefined

Άρθρο Οικονομικού Ταχυδρόμου για Διεθνές Συνέδριο:ΟΜΕΔ: Στροφή στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών στον χώρο της εργασίας

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το άρθρο του Οικονομικού Ταχυδρόμου σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε ο ΟΜΕΔ στις 5 Απριλίου 2024:

Τίτλος άρθρου: ΟΜΕΔ: Στροφή στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών στον χώρο της εργασίας - Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η διευθέτηση διαφορών είναι διαδικασίες κατά τις οποίες εξοικονομείται χρόνος και χρήμα. 

Σύνδεσμος: Οικονομικός Ταχυδρόμος

 
Undefined

Εργασίες αναβάθμισης ιστοσελίδας

Λόγω εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης της ιστοσελίδας του ΟΜΕΔ, ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποια μικρά προβλήματα κατά την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας το επόμενο διάστημα. 

Ζητάμε συγγνώμη για όποια δυσκολία προκύψει και ευελπιστούμε στην κατανόησή σας. 

 

Greek

Διεθνές Συνέδριο ΟΜΕΔ με συμμετοχή ευρωπαϊκών οργανισμών μεσολάβησης επί εργασιακών διαφορών

Ο Ο.ΜΕ.Δ. διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα την επίλυση των εργασιακών διαφορών στην Ευρώπη, «THE SETTLEMENT OF LABOUR DISPUTES IN EUROPE», και συμμετέχοντες προσκεκλημένους εκπροσώπους οργανισμών και φορέων παρόμοιας φύσης και σκοπού με τον Ο.ΜΕ.Δ. από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Απριλίου, 9 πμ. έως 6 μμ. στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Undefined

Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης για τον καθορισμό Κατώτατου Μισθού, έτους 2024

Οι εργασίες της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Κατώτατο Μισθό & το Κατώτατο Ημερομίσθιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου του Ο.ΜΕ.Δ. κ. Κώστα Παπαδημητρίου Ομ. Καθηγητή Νομικής Αθηνών, και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Υπουργών Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, μελών της επιτροπής, κκ.

Undefined

Ηλεκτρονική έκδοση του Βιβλίου του ΟΜΕΔ Recent Trends of Collective Bargaining in Balkan & Southeastern European States

Ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας διαθέτει ελεύθερα, σε ηλεκτρονική μορφή pdf, προς κάθε ενδιαφερόμενο το βιβλίο που εξέδωσε το 2023 με τις εισηγήσεις του Διεθνούς Συνεδρίου του Οργανισμού “Σύγχρονες Τάσεις της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης στα Βαλκάνια και την Ν.Α. Ευρώπη”.

Undefined

Pages

Subscribe to Δραστηριότητες Οργανισμού
Go to top