Αγγελοπούλου Όλγα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971

Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές Magister Legum (L.LM.) στο Κοινωνικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Η υποχρεωτικότητα ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της κοινωνικής ασφάλισης».

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά. 

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ενασχόληση κυρίως σε υποθέσεις δημοσίου δικαίου και κοινωνικών ασφαλίσεων. 

Έχει διατελέσει Επιστημονική Συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος από τον Μάρτιο 2006 έως τον Ιούλιο 2010. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ερευνητικές ομάδες για τα θέματα της κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στην Επιστημονική Επιτροπή για τον Κοινωνικό Διάλογο το 1997 και έχει εργαστεί για την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής και διοικητικής νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα έτη 2005 και 2006.

Έχει εργαστεί ως Διδάσκουσα του ΠΔ 407/80 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει ακόμα διδακτική εμπειρία στο Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς.

Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, όπως η Εταιρεία Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως, της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Ασφάλειας, της οποίας διετέλεσε Γενική Γραμματέας, και ιδρυτικό μέλος της Association for Social Security Comparison, που συνιστά Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλειας.

Έχει εκτενή αρθρογραφία σε θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλειας, καθώς και ομιλίες και εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση.

Go to top