Δημαρέλλης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στον Τομέα Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Εργατικό Δίκαιο με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Θεμελιώδεις αρχές του πειθαρχικού δικαίου της εκμετάλλευσης» (ομόφωνα άριστα). Επίσης, έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus στο Radboud Universiteit Nijmegen (Ολλανδία).

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008, με συστηματική ενασχόληση σε υποθέσεις Εργατικού Δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου.

Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου διδάσκει Εργατικό Δίκαιο, Δίκαιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δίκαιο Εμπορικών Εταιρειών και Εμβάθυνση Εμπορικού Δικαίου, καθώς και Labour Law στο ξενόγλωσσο τμήμα της Νομικής Σχολής.

Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και, συγκεκριμένα, στα Πανεπιστήμια του Stirling (Σκωτία), του Limerick (Ιρλανδία) και της Verona (Ιταλία). 

Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες με τίτλους «Θεμελιώδεις αρχές του πειθαρχικού δικαίου» (2016) και «Η άρση της αυτοτέλειας ιδίως στο εργατικό δίκαιο» (2021). Έχει δημοσιεύσει σειρά νομικών μελετών ιδίως επί θεμάτων Εργατικού Δικαίου, καθώς και άρθρα στον ημερήσιο τύπο και σε ιστοσελίδες νομικού ενδιαφέροντος.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο ιδίως επί θεμάτων Εργατικού Δικαίου.

Μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΔΕΚΑ) επί σειρά ετών καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων.

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Go to top