Τζέμος Βασίλειος

Ο Βασίλης Γ. Τζέμος είναι Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Οικονομικών Θεσμών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1998) και έλαβε το μεταπτυχιακό του (LL.M. 1999) και το διδακτορικό του δίπλωμα (Dr. Juris 2003) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Freiburg Γερμανίας.

Είναι δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω. Από το 2005 ως το 2016 ήταν Ειδικός Επιστήμονας στον Κύκλο Κοινωνικής Προστασίας στον Συνήγορο του Πολίτη. Από το 2016 είναι Σύμβουλος του ΑΣΕΠ.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. 

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ, www.dimosiodikaio.gr) και Διευθυντής των Επιστημονικών Περιοδικών ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.publiclawjournal.com) και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και της Εγκυκλοπαίδειας Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Είναι συγγραφέας 8 βιβλίων και Επιμελητής–Συγγραφέας 12 βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες και επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και έχει συμμετάσχει ως Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ομιλητής ή/και συντονιστής σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες. 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα άπτονται του Συνταγματικού Δικαίου, του Διοικητικού Δικαίου, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, του Ενωσιακού Δικαίου, του Οικονομικού Δικαίου και των Οικονομικών Θεσμών, του Κοινωνικού και Εργατικού Δικαίου, της Δημόσιας Διοίκησης, των Ανεξαρτήτων Αρχών και της Δικαιοπολιτικής.

Go to top